Veelgestelde vragen

Bezoekers

Welke controle is er voor toegang tot het kaatsveld?

Iedere bezoeker met een vooraf gekochte zitplaats dient te voldoen aan een Corona toegangsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de Freule zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je bent hersteld van Corona. Eén van deze drie kan worden getoond in de Corona check app of print een papieren coronabewijs via CoronaCheck.nl. De QR code moet samen met een ID bewijs worden getoond. Daarna wordt de barcode van je zitplaatsbewijs gescand.

Kan je uit de bubbel of moet je de hele dag op het veld blijven?

Je mag het veld verlaten maar we hebben natuurlijk het liefst dat iedereen zoveel mogelijk in de bubbel blijft.

Zijn er ook staanplaatsen te koop?

Er worden geen losse landkaarten verkocht en dus geen staanplaatsen. Toegang tot het kaatsveld is alleen mogelijk met een vooraf gekochte zitplaats.

Welke zitplaatsen zijn er te koop?

Er zijn 4 tribunes met zitplaatsen en rijen banken om het kaatsveld.

Is het mogelijk om van het hoofdveld naar de bijvelden te lopen?

Ja dat is mogelijk, alle speelvelden zitten in dezelfde bubbel. Op de bijvelden staan banken waar men vrij kan zitten. Hier zijn geen gereserveerde zitplaatsen maar vol is vol.

Zijn er versnaperingen te koop in de bubbel?

Op het hoofdveld is voldoende eten te koop en zijn er niet alcoholische dranken te verkrijgen. Op de bijvelden staat ’s morgens een tentje waar koffie en thee te koop is. Buiten het hoofdveld maar wel in de bubbel is een terras waar vanaf 15.00 uur bier, wijn en niet alcoholische dranken te verkrijgen is. Ook is er vanaf 15.00 uur een snackwagen naast het kaatsveld in de bubbel. Na de finale speelt de band Butterfly bij het terras in de bubbel.

Hoe krijg ik toegang tot het terras in de bubbel?

Alleen de bezoekers aan de Freulepartij met een vooraf gekochte zitplaats en die voldoen aan de Corona check hebben toegang tot het terras in de bubbel. De controle hier op duurt tot het einde van het evenement, dat is voor het terras in de bubbel tot circa 23.00 uur, het tijdstip kan worden aangepast door de uitbater van het terras.

Is het mogelijk op de dag zelf nog een zitplaats voor de Freule te kopen?

Indien niet alle zitplaatsen van te voren zijn verkocht is het mogelijk om op de dag zelf nog een toegangsbewijs met zitplaats te kopen. Mits men voldoet aan de Corona check. Maar wil je zeker zijn van toegang tot de Freule dan raden we je aan om in de voorverkoop een kaart te kopen, dit kan uiterlijk tot dinsdag 10 augustus 12.00 uur.

Kom ik na afloop van de wedstrijd nog binnen met mijn vooraf gekochte zitplaats?

Na afloop van de wedstrijd kun je nog naar binnen voor bezoek aan het horeca terras in de bubbel. Toegang is mogelijk via de ingang aan It Bosk, ter hoogte van de Kinderopvang Pippi’s. Hier wordt je Corona toegangsbewijs gescand en de barcode van je zitplaats. De hoofdingang naast de kerk wordt na afloop van de kaatswedstrijd afgesloten.

Moeten kinderen tot en met 12 jaar ook een zitplaats?

Ja kinderen tot en met 12 jaar moeten ook een zitplaats kopen, zij hoeven echter niet te voldoen aan het Corona toegangsbewijs.

Is er iets te doen op de Terp midden in het dorp?

Er vinden dit jaar op de Terp geen activiteiten plaats, dus geen draaimolen, geen verdere kermisactiviteiten, geen visboer en geen oliebollenkraam.

Waar kunnen we de auto parkeren?

Er zijn parkeerterreinen buiten het dorp, deze staan met borden aangegeven. Voor bezoekers die slecht ter been zijn kan men per taxi van het parkeerterrein naar het kaatsveld worden gebracht.

Deelnemende kaatsers

Moeten deelnemende kaatsers voldoen aan een Corona toegangsbewijs?

Alle deelnemende kaatsers vanaf 13 jaar en ouder moeten voldoen aan het Corona toegangsbewijs. Zij zijn als sporter onderdeel van het evenement de Freule. Zie voor voorwaarden bij “welke controle is er voor toegang tot het kaatsveld”