Nieuws van onze sponsoren

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – Harlingen

Vijfentwintig jaar geleden startte Jelle Bruinsma dit bouwbedrijf in Achlum. Het management wordt nu gevormd door Jelle, zoon Jelmer Bruinsma en Rintje Miedema. Ze hebben bijna 70 werknemers en het bedrijf is verdeeld in drie vestigingen. De agrarische kant, nieuwe woningen, architectuur en woningonderhoud. Ze werken in de provincie. Als laatste project is een nieuwe assemblagehal voor houtskeletbouw gebouwd, waarvoor ze een nieuw proces hebben ontwikkeld voor het bouwen van het houtwerk van daken voor huizen.

Rintsje Miedema deed ooit mee als schooljongen aan de Freule voor Hitzum. Ook heeft hij regelmatig ledenpartijen gekaatst. Hij voelt zich verbonden met de Freule en daarom wilde Bouwbedrijf Bruinsma de Freule sponsoren.

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma

Eresdé Schoonmaakbedrijf – Harlingen, Leeuwarden, Groningen

Nadat Henk Vlietstra aftrad van zijn oude bedrijf, opgericht door zijn vader, richtte hij Eresdé op in 2006. Dit bedrijf is gespecialiseerd in kantoor- en recreatieonderhoud, brand- en waterschade, schoonmaak, etc. bakkerijen en visverwerkende bedrijven. De laatste jaren werken ze ook aan gevelreiniging. Het bedrijf Eresdé is actief in het hele land en heeft ongeveer 320 werknemers.

Henk Vlietstra is een bekende naam in de kaatswereld.  Hij stond 15 keer op de pc en won de jongensbond en Jong Nederland. In totaal heeft hij 125 keer de finale van een hoofdklasse wedstrijd gestaan. Hij had toen een geweldige tijd en komt nog steeds regelmatig naar de Freule. Henk sponsort kaatsen op verschillende manieren en nu ook de Freule.

Gritstraal en Coatingbedrijf Tj. vd Wal – Boazum

Nadat hij bij twee bazen in loondienst had gewerkt, bouwde Tjeerd vd Wal 22 jaar geleden een loods en begon daar zijn eigen staalbedrijf. Hij is gespecialiseerd in metalliseren, thermisch spuiten en verzinken. Het team bestaat uit zes mensen. Daarnaast runt zoon Jorrit aan de Lange Baan in Wommels ook een bedrijf, hier maken ze kabelgoten. Tjeerd is van de stempel heeft geen website, alleen een telefoon. Hij heeft veel werk in Nederland, maar werkt ook voor buitenlandse opdrachtgevers. Hij heeft  twintig Friese paarden op de boerderij in Boazum. Deze staan ​​bekend onder de stalnaam Van de Slachtedijk. Het kaatsen hoort er volgens Tjeerd bij, hij is in Boazum een trouwe sponsor, maar wilde dit jaar ook sponsor worden van de Freule.