Sponsoren uitgelicht

In deze serie presenteren wij nieuwe én bestaande sponsoren van De Freulepartij. Zonder sponsoren, geen Freulepartij. Daarom willen wij Greidanus Winsum, ICIT, WITS-Schilders en King Metaal Machinefabriek graag bedanken voor hun bijdrage.

Greidanus Winsum

De broers Sietze en Auke Greidanus zijn in 1983 gestart met hun bedrijf aan de Kleasterdyk. U kunt voor verschillende producten terecht bij Greidanus. Dit kan zowel in de winkel of via de webshop. Voor reparaties, onderhoud en APK voor alle merken auto’s kunt u naar de autogarage. Bovendien kunt u er terecht voor het vervangen van beschadigde hydraulische verbindingen, het installeren en aansluiten van leidingwerk en slangen. Gerard Greidanus heeft in 2018 het bedrijf overgenomen. Hij heeft de afdeling tuin- en parkmachines, verder uitgebreid. U kunt er terecht voor aankoop, onderhoud, reparatie en keuring. Dit is voor de particulier, maar ook bedrijven kunnen bij hen terecht. Sinds enkele jaren wordt het kaatsveld in Wommels onderhouden door twee robotmaaimachines. Zeer binnenkort kan een Gps-systeem deze maaimachines begeleiden.
www.greidanuswinsum.nl

ICIT Franeker

Hebt u een goed idee, maar weet u niet hoe het uitgevoerd moet worden, dan kunt u terecht bij ICIT in Franeker. Zij worden blij van onmogelijke uitdagingen. Het bedrijf werkt met een hecht team van zo’n veertig developers, marketeers en business analisten, deze zorgen voor mooie oplossingen. Ze zijn geïnteresseerd in nieuwe technologieën en signaleren daardoor snel trends en mogelijkheden. ICIT bestaat al 21 jaar, door de jaren heen hebben zij veel technische knowhow en kennis van oplossingen in diverse branches vergaard. Zij kunnen een website voor uw bedrijf maken, maar in de fabriekshal zien zij ook kansen om de processen verder te verbeteren. Voor de PC in Franeker, maar dit jaar ook voor de Freule, heeft ICIT de website voor de online verkoop van kaarten ontworpen.
www.icit.nl

WITS-Schilders Dokkum

In 1936 is de grondlegger de heer Smits uit Veenwouden een schildersbedrijf gestart. In 1979 is dit bedrijf overgenomen door Wits-Dokkum. U kunt voor onderhoud, reparatie en/of vervanging van uw vastgoed bij dit bedrijf terecht. Bovendien zijn zij gespecialiseerd in het aanbrengen van oude verftechnieken, restauratieschilderwerk aan o.a. kerken, kunstwerken en oude gebouwen. Vorig jaar tijdens de Freule kon de schilder bovenop de Wommelser kerktoren genieten van het kaatsen. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in betonrenovatie en metaalconservering. De bruggen van de Provincie Fryslân worden door Wits-Dokkum onderhouden. Momenteel werken ze aan het onderhoud van de Cleveringsluizen Lauwersoog. Ze zijn bezig met de conservering van het beton van de eerste spuisluis vanwege betonrot. Volgend jaar nemen zij de andere twee spuisluizen onderhanden.
www.wits.nl

King Metaal Machinefabriek BV Franeker

32 jaar geleden is Tjerk Kingma met dit bedrijf begonnen. U ziet tegenwoordig veel vrachtwagens rijden met de meeneem vorkheftruck, deze komen uit de King Metaalfabriek. Bovendien kunt u bij hen terecht voor alle denk- en ondekbare metaaltoepassingen. Van (machine) onderdelen en plaatwerk tot complete machines en installaties. Zij hebben een jarenlange ondervinding en een zuivere vakkennis. Daarnaast zijn zij creatief en innovatief en oplossingsgericht aan het denken. Er zijn verschillende afdelingen o.a.: plaatbewerking, verspaning, constructie/machinebouw, een gescheiden RVS, duplex en aluminium afdeling. Hierdoor zijn er korte lijnen, een vlotte levering, intensieve kwaliteitsbewerking en ook daardoor een aantrekkelijk kostenplaatje.
www.kingmetaal.frl