Sponsor uitgelicht: Stet Heemskerk

Hoe komt St. Freulepartij aan sponsor Stet Heemskerk

Door Anna-Marie Wijnia-Kuindersma

Stichting Freulepartij heeft vele sponsoren, ze komen overal vandaan. Op de lijst kwam ik wel een heel bijzondere sponsor tegen: Stet Heemskerk! Hoe komt een transportbedrijf uit Heemskerk in aanraking met de Freule.

stetheemskerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele bestuursleden van stichting Freulepartij hadden een uitnodiging ontvangen van de heer Joop Stet voor een nadere kennismaking op zijn bedrijf, als gastvrouw van de Freule mocht ik ook mee. We werden hartelijk ontvangen door financieel medewerkster Karin Kwantes en medeeigenaar Joop Stet. Een internationaal transport- en distributiebedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van sierteeltproducten, kwetsbare bloemen en planten.

Stet Heemskerk

Opa Joop Stet is in 1940 begonnen met zijn transportbedrijf. Na de oorlog is dat uitgebreid met zijn twee zonen Jan en Joop. Begin jaren tachtig is het bedrijf echt gegroeid. Dit door medewerking van de twee zonen van Jan, maar ook die van Joop. De heren vormen met zijn vieren de directie, ieder heeft zijn eigen afdeling. Het is verdeeld in commercie, onderhoud, planning en financiën. Het bedrijf is uitgegroeid tot dertig trucks met plm. vijftig medewerkers. Het werkgebied is hoofdzakelijk Noord-Nederland. De bloemen en planten worden opgehaald bij de kwekers en afgeleverd bij de veiling, daarna vervoerd naar winkels, tuincentra, Doe het Zelf bedrijven en hoveniers. Daarnaast verzorgen ze vries- en koelvrachten. Joop: “Voor ons is het belangrijk dat wij de afspraken met onze klanten nakomen. Wij rijden van zondag- tot zaterdagavond. Momenteel is het moeilijk om aan chauffeurs te komen. Hierdoor is het onze taak om slimmer te gaan rijden en meer ritten te combineren.”

Stet Heemskerk in Harlingen

Sinds 2008 heeft Stet in Harlingen een overslagbedrijf. Door de samenwerking en overname van Joostema Transport is dit ontstaan. Joop: “Bij de overname van het bedrijf van Bram Joostema had hij een voorwaarde, ik moest een keer met hem mee naar de PC in Franeker. Dit heb ik tien jaar gedaan. Geweldig, schitterend zoals Chris Wassenaar die ballen het stadion uitmepte. Het hele stadion zit vol en iedereen blijft tot het einde zitten, zelfs de bobo’s! Die fanatieke ouderen, geweldig. Ik had het spel niet direct door, maar dat heb ik door de jaren heen wel geleerd.” Zo verteld Joop ons precies hoe het kaatsspel gespeeld dient te worden.

Stet Heemskerk en Freule

Sabine Salaris-Pitstra, (tante Sappie) tante van René Politiek, een van de bestuursleden van de Freule, heeft al dertig jaar Pizzeria Stelvio in Heemskerk. Laat dit nu juist het restaurant zijn waar Joop geregeld komt. Tijdens een bezoek kwam hij in gesprek met Jan Politiek, ja broer van, ze kregen het over het kaatsen. Uiteindelijk hebben Joop en René elkaar gevonden en is Stet Heemskerk al voor het derde jaar sponsor van de Freule. Ook dit jaar is Joop weer van de partij en neemt Karin mee, hij denkt er zelfs over om ook het avondprogramma mee te maken.stetheemskerk2
Sabine en Joop Wij werden getrakteerd op een heerlijke maaltijd in Pizzeria Stelvio. Ja, wat is de wereld dan maar klein en prachtig om als stichting Freulepartij, zo’n enthousiaste sponsor te hebben.