Lionsclub Bolsward rijkt cheques ijsverkoop Freule uit

Afgelopen woensdag 5 oktober werden 2 cheques van elk 400,– euro uitgereikt aan Timmerdorp De Klomp en aan de Percussiegroep van muziekvereniging Euphonia, beide te Wommels. Het resultaat van de ijsverkoop door de Lionsclub uit Bolsward afgelopen zomer tijdens de Freulepartij.

Ieder Jaar verzorgt de Lionsclub uit Bolsward de ijsverkoop op het kaatsveld en het is altijd spannend of het weer meewerkt. Dat kon dit jaar niet beter! Het was een stralende, zonovergoten dag de 10e augustus. En dat was te merken aan de ijsverkoop, die een record bedrag opleverde van € 800,–.

Vertegenwoordigers van beide verenigingen waren reuze ingenomen met de gulle gift en bedankten de Bolswarder Lions voor hun inspanningen. Ook de Lions bedankten het bestuur van de Stichting Freulepartij voor alle medewerking en slagerij Okkema uit Wommels. Om te voorkomen dat het ijs op deze hete zomerdag zou smelten stelde slagerij Okkema te Wommels de vriescel beschikbaar. En met succes. De hele dag konden de ijsjes in topconditie worden verkocht.
Het was een prachtige sportieve Freuledag. De Lions hopen volgend jaar wederom actief te zijn op deze feestdag. De opbrengst gaat dan weer naar een door de Stichting Freulepartij Wommels vast te stellen goed doel.

Lions Nederland bestaat inmiddels ruim 70 jaar. Er zijn 450 clubs bij aangesloten. Armoedebestrijding en hulp bij rampen over de hele wereld is helaas steeds meer actueel en ook daar zetten de Lions zich voor in door geldinzameling.

Op de foto staan vlnr:
Sytze Grunstra (LC), Daniëlle Zwerver, Amarens Spoelstra van de Percussie Groep en Fedde Huistra, Jorine van Dijk en Sofie Buyck van Timmerdorp De Klomp, Tom Houtsma (LC).
De foto is gemaakt door Liesbeth van der Ende.